Despre Psihoterapie

Bine ați venit la Terra Pi! Scopul acestui site este de a explica conceptul de psihoterapie într-un limbaj clar şi accesibil, pentru a demistifica acest subiect, fără a-l trivializa.

Citind aceste pagini, vă puteți informa atât despre problemele frecvent întâlnite în psihoterapie și consiliere precum: depresie, fobii, anxietate, atacuri de panică, deficit de atenție, de învăţare, adicții, stres post-traumatic, precum și probleme specifice psihologiei sportive, consilierii în carieră și sexologiei sau consilierii de cuplu și multe alte probleme care includ dificultățile cu care oamenii se confruntă atunci când interacționează și pun bazele unor relații.

Totuși, obiectivul principal este înţelegerea psihoterapiei: Ce este ea, cum funcţionează, de ce să mergi la psihoterapie, de ce sa încetezi ședințele (când este cazul să întrerupi terapia), de asemenea ceea ce ar trebui să se întâmple și ce nu în timpul psihoterapiei.

În esență, găsește timp pentru a te documenta pe acest site. Psihoterapia este adesea o noțiune dificil de asimilat. Este greu să înţelegi totul de la prima lectură. Dar daca începi să explorezi, vei găsi multe dintre răspunsurile la întrebările tale. După ce vei citi postările de pe acest site, vei înțelege de ce depresia, anxietatea, simptomele obsesiv-compulsive, fobiile, precum şi multe alte probleme şi factori stresori care invadeaza relaţiile oamenilor, carierele, funcţionarea sexuală, viaţa de familie, pot fi înţelese constructiv şi depășite utilizând caracteristicile unice ale psihologiei și psihoterapiei. Desigur, sunt anumite probleme ca deficitul de atentie, comportamentul obsesiv, fobiile, atacurile de panică, depresia, tulburarea bipolară, adicțiile și chiar agresivitatea din relațiile interpersonale care pot avea totodată și componente fiziologice. De aceea uneori medicația este necesară. Psihoterapia poate face o schimbare remarcabilă, cu sau fără medicaţie ca adjuvant, atunci când beneficiezi de suportul unui psihoterapeut specializat. Acest site te va ajuta să descoperi cel mai bun terapeut pentru diverse probleme.

Acest site va fi actualizat periodic, pe măsură ce apar comentariile şi întrebările dumneavoastră, pe care le aștept cu interes. Dacă doriți să mă contactați puteți accesa formularul de contact.

Lasă un răspuns